Kıymalı Baita Sosu Tarifi |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kıymalı Baita Sosu TarifiMalzemeler GEREKLİ MALZEMELER Süre: 25 dak • 1 Soğan • 4 Diş Sarımsak • 200 gr Kıyma • 1 Havuç • 3 Domates • 2 Dal Taze Fesleğen • 1 Çay Bardağı Rendelenmiş Parmesan Peyniri • Tuz,Karabiber Yapılışı: Kıymalı Baita Sosu • Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın, sarımsağı ezinZeytinyağını tavada ısıtıp soğan ve sarımsağı ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurunKıymayı ilave edin, suyunu salıp çekinceye kadar kısık ateşte kavurmaya devam edin • Havucu temizleyip rendeleyinDomatesin kabuklarını soyup klipler halinde doğrayın Fesleğen yapraklarını yıkayıp ince ince kıyın • Havuç ve domatesi kıymalı karışıma ekleyinFesleğen,tuz ve karabiber ilave edin Ilınınca üzerine parmesan peyniri serperek servis yapın • DikkatBu sosu makarnanın veya pilavın yanında sunabilirsinizPide ve ekmek üzerine sos olarak sürebilirsiniz |
|