![]() |
Kıymalı Baita Sosu Tarifi
Malzemeler. GEREKLİ MALZEMELER Süre: 25 dak. • 1 Soğan • 4 Diş Sarımsak • 200 gr Kıyma • 1 Havuç • 3 Domates • 2 Dal Taze Fesleğen • 1 Çay Bardağı Rendelenmiş Parmesan Peyniri • Tuz,Karabiber Yapılışı: Kıymalı Baita Sosu • Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın, sarımsağı ezin.Zeytinyağını tavada ısıtıp soğan ve sarımsağı ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun.Kıymayı ilave edin, suyunu salıp çekinceye kadar kısık ateşte kavurmaya devam edin. • Havucu temizleyip rendeleyin.Domatesin kabuklarını soyup klipler halinde doğrayın. Fesleğen yapraklarını yıkayıp ince ince kıyın. • Havuç ve domatesi kıymalı karışıma ekleyin.Fesleğen,tuz ve karabiber ilave edin. Ilınınca üzerine parmesan peyniri serperek servis yapın. • Dikkat.Bu sosu makarnanın veya pilavın yanında sunabilirsiniz.Pide ve ekmek üzerine sos olarak sürebilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.