Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
sosu, subiz

Subiz Sosu

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Subiz Sosu




Subiz Sosu

=Malzemeler=

(1 lt sos için)

750 gr soğan doğranmış

800 ml beşamel sos

1 çimdik karabiber

100 gr margarin

1 çay kaşığı tuz

200 ml çiğ krema

=hazırlanışı=

Soğanları kaynar suda 2-3 dk haşlayın ve iyice süzün Derin bir tavada margarini eritin Soğanları ekleyip kısık ateşte renk aldırmadan kavurun Ateşi kısın Beşamel sosu ilave edip iyice karıştırın Tuz ve karabiberini ilave edin Sosun üzerini kapatıp fırında 1 saat pişirin, ince bir süzgeçten geçirip süzün ve temiz bir kaba boşaltın Tekrar ısıtıp kremayı katıp karıştırın ve servise sunun

Not: Bu sos, yumurta yemekleri ve fırında kızartılmış kuzu ve koyun etlerinin yanında verilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.