ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Subiz Sosu (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=710565)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:46 AM

Subiz Sosu
 

Subiz Sosu

=Malzemeler=

(1 lt. sos için)

750 gr. soğan doğranmış

800 ml beşamel sos

1 çimdik karabiber

100 gr. margarin

1 çay kaşığı tuz

200 ml çiğ krema

=hazırlanışı=

Soğanları kaynar suda 2-3 dk. haşlayın ve iyice süzün. Derin bir tavada margarini eritin. Soğanları ekleyip kısık ateşte renk aldırmadan kavurun. Ateşi kısın. Beşamel sosu ilave edip iyice karıştırın. Tuz ve karabiberini ilave edin. Sosun üzerini kapatıp fırında 1 saat pişirin, ince bir süzgeçten geçirip süzün ve temiz bir kaba boşaltın. Tekrar ısıtıp kremayı katıp karıştırın ve servise sunun.

Not: Bu sos, yumurta yemekleri ve fırında kızartılmış kuzu ve koyun etlerinin yanında verilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.