Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
elma, reçeli, zencefilli

Zencefilli Elma Reçeli

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zencefilli Elma Reçeli



Kullanılacak Malzemeler
1 fincan su
1 kg elma
1 kg toz şeker
2 adet limon
50 gr taze zencefil
6 su bardağı su
1 çay kaşığı tereyağ

Hazırlanma Şekli

Elmaları yıkayıp küp şeklinde doğrayın 2 adet limonun suyunu sıkın Elmaları, limon suyunu, 1 fincan suyu geniş bir tencereye koyun Orta ateşte 10 dakika kaynatın Şekeri ilave edin Karıştırarak şekerin erimesini sağlayın Taze zencefilleri çok ince doğrayın ve kaynamakta olan reçele ilave edin Reçel kıvamına gelince 1 çay kaşık tereyağ ekleyin 1-2 dakika kaynatıp ateşten alın Kapağı açık olarak soğumaya bırakın

NOT: Reçelin olup olmadığını anlamak için tencereden kaşığın ucuyla aldığınız reçel, katı şekilde tabağa düşüyorsa tabakta yayılmıyorsa olmuş demektir Tabakta yayılıyorsa biraz daha kaynaması gerekir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.