![]() |
Zencefilli Elma Reçeli
Kullanılacak Malzemeler
1 fincan su 1 kg elma 1 kg toz şeker 2 adet limon 50 gr taze zencefil 6 su bardağı su 1 çay kaşığı tereyağ Hazırlanma Şekli Elmaları yıkayıp küp şeklinde doğrayın. 2 adet limonun suyunu sıkın. Elmaları, limon suyunu, 1 fincan suyu geniş bir tencereye koyun. Orta ateşte 10 dakika kaynatın. Şekeri ilave edin. Karıştırarak şekerin erimesini sağlayın. Taze zencefilleri çok ince doğrayın ve kaynamakta olan reçele ilave edin. Reçel kıvamına gelince 1 çay kaşık tereyağ ekleyin. 1-2 dakika kaynatıp ateşten alın. Kapağı açık olarak soğumaya bırakın. NOT: Reçelin olup olmadığını anlamak için tencereden kaşığın ucuyla aldığınız reçel, katı şekilde tabağa düşüyorsa tabakta yayılmıyorsa olmuş demektir. Tabakta yayılıyorsa biraz daha kaynaması gerekir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.