Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kayısılı, turta

Kayısılı Turta

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayısılı Turta



Malzemeler
1 paket margarin
1 yumurta
1 su bardağı şeker
kabartma tozu
alabildiği kadar un
1 kg olgun kayısı
süslemek için pudra şekeri
Hazırlanışı









Margarin, şeker ve yumurtayı karıştırın Daha sonra kabartma tozu ve alabildiğince un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edin Hamurdan yumruk büyüklüğünde ayırarak buzluğa koyun kalan hamuru yağlanmış tepsiye koyun ve elinizle heryere eşit şekilde yayın Kayısıların çekirdeklerini çıkarıp püre haline getirin ve hamurun üzerine dökün En üstede ayırdığınız hamuru rendeleyin ve 170 derece önce ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin Biraz soğuyunca üzerine pudra şekerini serpin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.