![]() |
Kayısılı Turta
Malzemeler
1 paket margarin 1 yumurta 1 su bardağı şeker kabartma tozu alabildiği kadar un 1 kg olgun kayısı süslemek için pudra şekeri Hazırlanışı http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Margarin, şeker ve yumurtayı karıştırın. Daha sonra kabartma tozu ve alabildiğince un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edin. Hamurdan yumruk büyüklüğünde ayırarak buzluğa koyun. kalan hamuru yağlanmış tepsiye koyun ve elinizle heryere eşit şekilde yayın. Kayısıların çekirdeklerini çıkarıp püre haline getirin ve hamurun üzerine dökün. En üstede ayırdığınız hamuru rendeleyin ve 170 derece önce ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Biraz soğuyunca üzerine pudra şekerini serpin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.