Soyali Tavuk |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Soyali TavukALZEMELER 700 gr Tavuk (Beyaz Et)Yarım çay bardağı soya sosu 2 Büyük Boy kuru soğan 100 gr Pırasa100 gr Havuç100 gr Beyaz lahanaYarım su bardağı mantar 3/4 çay bardağı mısır tanesi Yarım su bardağı sıvı yağ Knorr baharatlı çeşni ![]() HAZIRLANIŞI Soğan, beyaz lahana lahana, havuç, pırasa 10 cm uzunluğunda ince ince doğranır Tavuk eti kuşbaşı olarak hazırlandıktan sonra derin bir teflon tavada yaklaşık yarım su bardağı sıvı yağda kızartılırark doğranmış olan sebzeler tavuğa eklenir Sebzelerin eklenmesinden yaklaşık 5 dakika sonra yarım çay bardağı soya sosu eklenerek tavadaki malzemeler karıştırılır Sebzeler piştikten sonra içine mantar ve mısırımızı da ekleyip üzerine Baharatlı çeşnimizi serptikten sonra servise hazırdır NOT : Soya sosu ve baharatlı çeşni tuzlu olduğundan tuz kullanmamanızı tavsiye ederim ![]() |
|
|
|