ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Soyali Tavuk (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=710243)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:13 AM

Soyali Tavuk
 

ALZEMELER

700 gr. Tavuk (Beyaz Et)

Yarım çay bardağı soya sosu

2 Büyük Boy kuru soğan

100 gr. Pırasa

100 gr.Havuç

100 gr.Beyaz lahana

Yarım su bardağı mantar

3/4 çay bardağı mısır tanesi

Yarım su bardağı sıvı yağ

Knorr baharatlı çeşni.

HAZIRLANIŞI

Soğan, beyaz lahana lahana, havuç, pırasa 10 cm. uzunluğunda ince ince doğranır. Tavuk eti kuşbaşı olarak hazırlandıktan sonra derin bir teflon tavada yaklaşık yarım su bardağı sıvı yağda kızartılırark doğranmış olan sebzeler tavuğa eklenir.Sebzelerin eklenmesinden yaklaşık 5 dakika sonra yarım çay bardağı soya sosu eklenerek tavadaki malzemeler karıştırılır. Sebzeler piştikten sonra içine mantar ve mısırımızı da ekleyip üzerine Baharatlı çeşnimizi serptikten sonra servise hazırdır.

NOT : Soya sosu ve baharatlı çeşni tuzlu olduğundan tuz kullanmamanızı tavsiye ederim.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.