![]() |
İtalyan Çorbası Minestrone |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İtalyan Çorbası Minestroneİtalyan Çorbası Minestrone İtalyan Çorbası Minestrone İçin Gerekli Malzeme listesi: • 1 kabak • 1 havuç • 5-6 yaprak ıspanak • 2 soğan • 1 patates • 1 çay bardağı köftelik bulgur • Yarım su bardağı kuru fasulye (önceden ıslatılmış) • 1 patates • 1 yemek kaşığı domates salçası • 3 diş sarımsak • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı • 1 tane et bulyon • Tuz-Karabiber Çorbanın Sosu için:• Birkaç yaprak taze fesleğen • 3 diş sarımsak • ½ çay bardağı zeytinyağı İtalyan Çorbası Minestrone Hazırlanışı: • Zeytinyağında, küp küp doğranmış soğanlar ve sarımsak kavrulur ![]() • Salça ve sarımsak eklenerek kavrulmaya devam edilir ![]() • Küp küp doğranmış havuç, patates, ıspanak, kuru fasulye, kabak ve domates eklenir ![]() • Biraz daha kavurup üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su eklenir ![]() • Pişmeye bırakılır ![]() ![]() • İnmesine yakın köftelik bulguru eklenip karıştırılır ![]() • Tuz ve biber ile tatlandırılır ![]() ![]() • Üzerine fesleğen sosu eklenerek ikram edilir ![]() • Fesleğenli sosun hazırlanışı: Fesleğen yaprakları, sarımsak ve zeytinyağı robottan geçirilir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|