ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Çorba (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=686)
-   -   İtalyan Çorbası Minestrone (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=709791)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:25 AM

İtalyan Çorbası Minestrone
 
İtalyan Çorbası Minestrone

İtalyan Çorbası Minestrone İçin Gerekli Malzeme listesi:
• 1 kabak
• 1 havuç
• 5-6 yaprak ıspanak
• 2 soğan
• 1 patates
• 1 çay bardağı köftelik bulgur
• Yarım su bardağı kuru fasulye (önceden ıslatılmış)
• 1 patates
• 1 yemek kaşığı domates salçası
• 3 diş sarımsak
• 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 tane et bulyon
• Tuz-Karabiber
Çorbanın Sosu için:• Birkaç yaprak taze fesleğen
• 3 diş sarımsak
• ½ çay bardağı zeytinyağı
İtalyan Çorbası Minestrone Hazırlanışı: • Zeytinyağında, küp küp doğranmış soğanlar ve sarımsak kavrulur.
• Salça ve sarımsak eklenerek kavrulmaya devam edilir.
• Küp küp doğranmış havuç, patates, ıspanak, kuru fasulye, kabak ve domates eklenir.
• Biraz daha kavurup üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su eklenir.
• Pişmeye bırakılır. Yaklaşık olarak 20 dakika orta ateşte pişirilir.
• İnmesine yakın köftelik bulguru eklenip karıştırılır.
• Tuz ve biber ile tatlandırılır. Servis tabaklarına alınır.
• Üzerine fesleğen sosu eklenerek ikram edilir.
• Fesleğenli sosun hazırlanışı: Fesleğen yaprakları, sarımsak ve zeytinyağı robottan geçirilir. Bu sostan çorbanın üzerine arzuya göre gezdirilir.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.