09-05-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kabak Çorbası:
Kabak Çorbası:
Tarifin aslını aşağıya yazıyıorum ancak belirtmeden geçmeyeyim ben kabak sayısını 2 yapmama rağmen süt az geldi, sonradan istediğim kıvamı yakalayana kadar süt ekledim, tereyağı yerine zeytinyağı kullandım
Malzemeler:
- 1 orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 6-7 orta boy kabak
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 su bardağı süt
- 1-2 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- tuz, karabiber
- bir demet taze nane
Hazırlanması:
[*]Kalın tabanlı bir tencerede, orta ateşte yağı eritip, çentilmiş soğan ve sarımsakları 8-10 dakika çevirin Temizleyip ince doğradığınız kabakları, sıcak sütü, tuzu ve istediğiniz kadar karabiberi tencereye ilave edip, bir taşım kaynattıktan sonra, hafif ateşte yarım saat pişirin [*]Tencereyi ateşten alıp, çorbayı el blendırı ile ya da robotta iyice karıştırın, sonra yine tencereye boşaltıp önceden iyice çırptığınız yoğurdu ve limon suyunu yine çırparak ekleyin ve 3-4 dakika daha pişirin [*]Servis yaparken üzerine taze nane serpiştirin
|
|
|