![]() |
Ev Poğaçası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ev PoğaçasıMalzemeler Hamuru için : 4 Su bardağı un 300 gr margarin 100 gr yoğurt 2 Adet yumurta 1 Tatlı kaşığı karbonat veya 1 çay kaşığı kabartma tozu 1 Çorba kaşığı limon suyu Yeterince tuz İçi için : 1 Demet dereotu 1 Demet maydanoz 200 gr beyaz peynir Üzerine sürmek için 2 adet yumurta sarısı Hazırlanışı * Maydanozu ve dereotunu ince ince kıyıp peynirle birlikte karıştırın ![]() * Bir kabın içine unu eleyip, ortasını havuz gibi açın ![]() * Margarini ezerek krem haline getirin, yoğurt ilave edin, biraz tuz koyun ![]() * Limon suyu ve kabonatı unun ayrı ayrı yerlerine serpiştirin ![]() * Bütün malzemeleri karıştırarak hamur haline getirin ![]() * Üzerini nemli bir bezle örterek 20 dakika hamuru dinlendirin ![]() * Yarım yumurta büyüklüğünde hamurdan parçalar alarak yuvarlayın ![]() * Yarım santim kalınlığında inceltin ![]() * İçene daha önceden hazırladığınız peynirli içi koyun ve yarım daire şeklinde kapatın ![]() * Elinizle bastırarak bir santim kalınlığında yassılaştırın ![]() * Yağlanmış tepsiye dizin ve üzerine yumurta sarısını sürün ![]() * Yüksek hararetli fırında 45 dakika pişirin ![]() * Fırından çıkartıp servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|