![]() |
Ev Poğaçası
Malzemeler
Hamuru için : 4 Su bardağı un 300 gr margarin 100 gr yoğurt 2 Adet yumurta 1 Tatlı kaşığı karbonat veya 1 çay kaşığı kabartma tozu 1 Çorba kaşığı limon suyu Yeterince tuz İçi için : 1 Demet dereotu 1 Demet maydanoz 200 gr beyaz peynir Üzerine sürmek için 2 adet yumurta sarısı Hazırlanışı * Maydanozu ve dereotunu ince ince kıyıp peynirle birlikte karıştırın. * Bir kabın içine unu eleyip, ortasını havuz gibi açın. * Margarini ezerek krem haline getirin, yoğurt ilave edin, biraz tuz koyun. * Limon suyu ve kabonatı unun ayrı ayrı yerlerine serpiştirin. * Bütün malzemeleri karıştırarak hamur haline getirin. * Üzerini nemli bir bezle örterek 20 dakika hamuru dinlendirin. * Yarım yumurta büyüklüğünde hamurdan parçalar alarak yuvarlayın. * Yarım santim kalınlığında inceltin. * İçene daha önceden hazırladığınız peynirli içi koyun ve yarım daire şeklinde kapatın. * Elinizle bastırarak bir santim kalınlığında yassılaştırın. * Yağlanmış tepsiye dizin ve üzerine yumurta sarısını sürün. * Yüksek hararetli fırında 45 dakika pişirin. * Fırından çıkartıp servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.