|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
1112, 2005, ağustos, dövme, etli, karalahana, sarmasıgönderilme, zamanı |
![]() |
Dövme Etli Karalahana Sarmasıgönderilme Zamanı: 21 Ağustos 2005, 11:12 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dövme Etli Karalahana Sarmasıgönderilme Zamanı: 21 Ağustos 2005, 11:12Arkadaşlar sizlere leziz bir Rize yemeği tarifi veriyorum, yalnız yaptıktan sonra bana haber vermeden yemek yok ha ![]() ![]() ![]() Dövme Etli Karalahana Sarması; 6 kişilik Hazırlama süresi: 30 dak Pişme süresi: 40 dak Malzemsi; 3 soğan 1/2 kg kemiksiz kuşbaşı et 1 su bardağı pirinç 1/2 demet maydanoz 1 yemek kaşığı salça 1 cay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz 1 cay kaşığı pulbiber 5 demet karalahana 3 su bardağı su 1 yemek kaşığı tereyağı ? Soğanı ince ince kıyıp, tuzla ovun ![]() ![]() ? Eti satırla kıyıp soğanı ekleyin ![]() ![]() ? Maydanozu ince kıyıp, karabiber, tuz, salça, pulbiber ve 1 su bardağı suyla birlikte karışıma ekleyip karıştırın ![]() ? Karahahanayı kaynar suda haşlayıp süzgece alın ![]() ![]() ? Tereyağını eritin ![]() ![]() ? 2 su bardağı kaynar su ekleyip 40 dakika pişirin ![]() Afiyet olsun ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|