![]() |
Dövme Etli Karalahana Sarmasıgönderilme Zamanı: 21 Ağustos 2005, 11:12
Arkadaşlar sizlere leziz bir Rize yemeği tarifi veriyorum, yalnız yaptıktan sonra bana haber vermeden yemek yok ha... Dövme Etli Karalahana Sarması; 6 kişilik Hazırlama süresi: 30 dak Pişme süresi: 40 dak Malzemsi; 3 soğan 1/2 kg kemiksiz kuşbaşı et 1 su bardağı pirinç 1/2 demet maydanoz 1 yemek kaşığı salça 1 cay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz 1 cay kaşığı pulbiber 5 demet karalahana 3 su bardağı su 1 yemek kaşığı tereyağı ? Soğanı ince ince kıyıp, tuzla ovun. Sudan geçirdiğiniz soğanları süzgece alın. ? Eti satırla kıyıp soğanı ekleyin. Pirinci yıkayıp ete karıştırın. ? Maydanozu ince kıyıp, karabiber, tuz, salça, pulbiber ve 1 su bardağı suyla birlikte karışıma ekleyip karıştırın. ? Karahahanayı kaynar suda haşlayıp süzgece alın. Lahana yapraklarını ikiye bölüp uzunlamasına sarın. ? Tereyağını eritin. Tencereye yerleştirdiğiniz lahana dolmalarının üzerine gezdirin. ? 2 su bardağı kaynar su ekleyip 40 dakika pişirin. Afiyet olsun... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.