![]() |
Bezelyeli, Tavuklu Şehir Pilavı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bezelyeli, Tavuklu Şehir PilavıMALZEMELER 3 adet tavuk göğüs eti 1 çay bardağı haşlanmış bezelye 3 su bardağı pirinç 3 yemek kaşığı margarin 2 yemek kaşığı badem 1 yemek kaşığı safran 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz HAZIRLANIŞI Bademleri 5 dakika suda haşlayıp kabuklarını soyun ![]() Tavuğun üstüne 5 bardak su koyup 15 dakika haşlayın ![]() Pirinçleri ılık tuzlu suda bekletin ![]() 2 yemek kaşığı margarini eritip pirinçleri karıştırarak 10 dakika kavurun ![]() ![]() ![]() Haşlanıp pişmiş tavuk parçalarını tavada 1 kaşık margarinle karıştırarak kavurun ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|