Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bezelyeli, pilavı, tavuklu, şehir

Bezelyeli, Tavuklu Şehir Pilavı

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bezelyeli, Tavuklu Şehir Pilavı




MALZEMELER

3 adet tavuk göğüs eti

1 çay bardağı haşlanmış bezelye

3 su bardağı pirinç

3 yemek kaşığı margarin

2 yemek kaşığı badem

1 yemek kaşığı safran

1 çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI

Bademleri 5 dakika suda haşlayıp kabuklarını soyun

Tavuğun üstüne 5 bardak su koyup 15 dakika haşlayın

Pirinçleri ılık tuzlu suda bekletin

2 yemek kaşığı margarini eritip pirinçleri karıştırarak 10 dakika kavurun Tavuk suyundan 3 bardak üzerine dökün Bezelye, badem, karabiber ve tuz atıp kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirip altını kapatın

Haşlanıp pişmiş tavuk parçalarını tavada 1 kaşık margarinle karıştırarak kavurun Üstüne zar şeklinde doğranmış soğan ve 1 kahve fincanı tavuk suyuyla 10 dakika pişirip pilava karıştırın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.