ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Bezelyeli, Tavuklu Şehir Pilavı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=709466)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 12:45 AM

Bezelyeli, Tavuklu Şehir Pilavı
 

MALZEMELER

3 adet tavuk göğüs eti

1 çay bardağı haşlanmış bezelye

3 su bardağı pirinç

3 yemek kaşığı margarin

2 yemek kaşığı badem

1 yemek kaşığı safran

1 çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI

Bademleri 5 dakika suda haşlayıp kabuklarını soyun.

Tavuğun üstüne 5 bardak su koyup 15 dakika haşlayın.

Pirinçleri ılık tuzlu suda bekletin.

2 yemek kaşığı margarini eritip pirinçleri karıştırarak 10 dakika kavurun. Tavuk suyundan 3 bardak üzerine dökün. Bezelye, badem, karabiber ve tuz atıp kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirip altını kapatın.

Haşlanıp pişmiş tavuk parçalarını tavada 1 kaşık margarinle karıştırarak kavurun. Üstüne zar şeklinde doğranmış soğan ve 1 kahve fincanı tavuk suyuyla 10 dakika pişirip pilava karıştırın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.