![]() |
Fransız Usulü Tavuk Dolma |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fransız Usulü Tavuk Dolmaiçindekiler 750 gr patates Tuz 3 taze soğan Birkaç dal dereotu Maydanoz ve roka 150 gr labne peyniri Karabiber 4 tavuk göğsü 4 dilim dana jambonu 1 çorba kaşığı un 1 yumurta 6-8 çorba kaşığı galeta unu 1 paket dondurulmuş garnitür (marketlerde bulunuyor) 2 çorba kaşığı margarin Bir miktar tereyağı hazırlanışı Patatesleri yıkayıp tuzlu suda haşlayın ![]() Taze soğanı ayıklayıp yıkadıktan sonra 2-3 cm büyüklüğünde dilimler halinde kesin ![]() Taze baharatları ayıklayıp yıkadıktan sonra ince ince doğrayın ![]() ![]() Tavuk göğsünün fazlalıklarını temizleyin ![]() ![]() ![]() Her tavuk göğsünün içine birer dilim jambon yerleştirin ![]() ![]() ![]() Yumurtayı çırpın ![]() ![]() Patateslerin suyunu süzüp kabuğunu soyun ![]() Sebzelerin açılmasını bekleyip, ardından erittiğiniz margarinde kavurun ![]() ![]() Tereyağını bir tavada eritip, eti 10-15 dakika kadar kızartın ![]() Et piştikten sonra sebze ve patatesle birlikte servis tabağına alın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|