ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Fransız Usulü Tavuk Dolma (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=709445)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 12:48 AM

Fransız Usulü Tavuk Dolma
 

içindekiler

750 gr patates

Tuz

3 taze soğan

Birkaç dal dereotu

Maydanoz ve roka

150 gr labne peyniri

Karabiber

4 tavuk göğsü

4 dilim dana jambonu

1 çorba kaşığı un

1 yumurta

6-8 çorba kaşığı galeta unu

1 paket dondurulmuş garnitür (marketlerde bulunuyor)

2 çorba kaşığı margarin

Bir miktar tereyağı

hazırlanışı

Patatesleri yıkayıp tuzlu suda haşlayın.

Taze soğanı ayıklayıp yıkadıktan sonra 2-3 cm büyüklüğünde dilimler halinde kesin.

Taze baharatları ayıklayıp yıkadıktan sonra ince ince doğrayın. Ardından peynirle karıştırın.

Tavuk göğsünün fazlalıklarını temizleyin. Uzunlamasına yatay olarak bir kesik açın. Kestiğiniz bölümü dışa doğru katlayıp eti hafifçe dövün.

Her tavuk göğsünün içine birer dilim jambon yerleştirin. Peynirli karışımı üzerine sürüp kapatın. Kürdanla tutturun.

Yumurtayı çırpın. Eti önce una, ardından yumurtaya son olarak da galeta ununa bulayın.

Patateslerin suyunu süzüp kabuğunu soyun.

Sebzelerin açılmasını bekleyip, ardından erittiğiniz margarinde kavurun. Pişme süresinin son 3 dakikasında taze soğanı ilave edin.

Tereyağını bir tavada eritip, eti 10-15 dakika kadar kızartın.

Et piştikten sonra sebze ve patatesle birlikte servis tabağına alın. Dilerseniz limon dilimleri ile süsleyin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.