![]() |
Mercimekli Yahni |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mercimekli Yahniaçıklama & notlar Et 1 saat pişmelidir ![]() içindekiler 500 gr dana eti (but kısmı) 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı un 2 soğan 2 tatlı kaşığı karışık baharat 750 ml et suyu 300 gr kereviz 150 gr yeşil mercimek Tuz 200 gr kesme makarna Karabiber hazırlanışı Soğanı soyup küp küp doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Soğanları aynı yağda kavurun ![]() ![]() ![]() Bu arada kerevizi temizleyip yıkayın ![]() ![]() Mercimeği, etin pişme süresinin son 35 dakikasında, kerevizi ise son 20 dakikasında yemeğe ilave edin ![]() ![]() Yemeği tuz ve karabiberle tatlandırıp makarna ile birlikte servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|