![]() |
Mercimekli Yahni
açıklama & notlar Et 1 saat pişmelidir. içindekiler 500 gr dana eti (but kısmı) 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı un 2 soğan 2 tatlı kaşığı karışık baharat 750 ml et suyu 300 gr kereviz 150 gr yeşil mercimek Tuz 200 gr kesme makarna Karabiber hazırlanışı Soğanı soyup küp küp doğrayın. Eti temizleyip kuşbaşı parçalar halinde kesin. Yağı tencerede kızdırın. Eti porsiyonlar halinde yağda kızartıp çıkarın. Yağın altını kısın. Soğanları aynı yağda kavurun. Eti ilave edip üzerine unu serpin. Baharat ve et suyunu ilave edip eti kısık ateşte üstüne bir kapak kapatıp 1 saat kadar ağır ağır pişirin. Bu arada kerevizi temizleyip yıkayın. 3 cm büyüklüğünde parçalar halinde doğrayın. Mercimeği, etin pişme süresinin son 35 dakikasında, kerevizi ise son 20 dakikasında yemeğe ilave edin. Makarnayı paketin üzerindeki tarife göre tuzlu suda haşlayın. Yemeği tuz ve karabiberle tatlandırıp makarna ile birlikte servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.