Palamut Buğulaması |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Palamut BuğulamasıMALZEMELER: 1 adet büyük boy palamut 3 orta boy domates 3 orta boy soğan 3-4 adet yeşil biber 6 diş sarımsak ince kıyılmış maydanoz 3 adet defne yaprağı karabiber,pulbiber,tuz YAPILIŞI:Teflon tavaya bır ıkı kasık sıvı yağ konur ve önce piyazlık doğranmış soğanın bir kısmı hafifçe kavrulur,üzerine dilimlenmiş palamutlar eklenir,üzerine tekrar geri kalan soğanlar eklenirSarımsak,yuvarlak doğranmış domates,biber ,defne yaprağı,maydanoz ve baharatlar eklenirYarım su bardağı su konup üzeri kapakla kapatılır ve çok harlı olmayan ateşte pişrilirAfiyet olsun? |
|