Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dana, haşlama, osmanlı, yemeklerı

Dana Haşlama (Osmanlı Yemeklerı)

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dana Haşlama (Osmanlı Yemeklerı)



Dana Haşlama tarifi

için Malzemeler :
  • 800gr Dana Eti
  • 150gr Havuç(1 Adet)
  • 150gr Patates(1 Adet)
  • 250gr Tereyağ
  • Tuz
  • 150gr Soğan(1 Adet)
  • 50gr Un
Dana Haşlama

yemeğinin hazırlanışı:

Etler 4 eşit parçaya bölünerek bir tencerede tereyağ, soğan ve tuz koyularak pişirilir
Pişmeye yakın havuç ve patates ilave edilerek, bir süre sonra yumurta sarısı, un ve limon karıştırılarak suya bağlanır
Maydanoz ilavesi ile servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.