Pilavlı Piliç Dolması Tarifi |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pilavlı Piliç Dolması Tarifi4 Kişilik Malzemesi:
Bir tavanın içine yağı katın, ince doğranmış soğanı koyun hafifçe kavurun daha sonra yıkanmış pirinci katın ve biraz daha kavurun Suyu koyun, suyunu çektikten sonra tuzu, biberi, naneyi, yıkanmış kuru üzümü karıştırınp iyice harmanlayın Harmanladığınız pirinci çok sıkı olmayacak şekilde yıkanıp, temizlenip pilicin ğöğüs boşluğuna yerleştirin Pilicin butlarını çapraz şekilde kuyrunun üzerine toplayın, mutfak ipiyle sıkıca bağlayın Pilici bir fırın tepsisine koyun üzerine eritilmiş tereyağı sürün üzeri kızarıncaya kadar pişirin Daha sonra fırından çkarıp 5-10 dakika demlendirip servis yapın Afiyet Olsun |
|