Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
lor, peynirli, rokfor, taze, terin

Taze Lor Ve Rokfor Peynirli Terin

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Taze Lor Ve Rokfor Peynirli Terin




500 gr taze lor peyniri
150 gr rokfor peyniri
1 demet fesleğen
100 gr çam fıstığı
5 çorba kaşığı süt
Tuz, karabiber

Hazırlanışı:
Çam fıstıklarını yağsız bir tavada kavurun
Fesleğen yapraklarının 1/3'ünü dekor için ayırıp gerisini doğrayın
Taze loru, rokforu ve sütü iyice pürüzsüzleşene kadar yoğurun Fıstıkları, doğranmış fesleğeni ve damak tadınıza göre karabiberi ilave edin
Kalıbınızın tamamını folyo ile kaplayın ve zeminine fesleğen yapraklarını serpiştirin Peynir karışımını yaprakların üzerine dökün ve bastırarak yerleştirin
Üzerini folyo ile kaplayıp bir ağırlık koyun ve dolapta 10-12 saat bekletin
Servis yaparken biberli zeytinyağı, tere ve roka gibi ot çeşitleriyle sunun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.