![]() |
Taze Lor Ve Rokfor Peynirli Terin
500 gr. taze lor peyniri 150 gr. rokfor peyniri 1 demet fesleğen 100 gr. çam fıstığı 5 çorba kaşığı süt Tuz, karabiber Hazırlanışı: Çam fıstıklarını yağsız bir tavada kavurun Fesleğen yapraklarının 1/3'ünü dekor için ayırıp gerisini doğrayın Taze loru, rokforu ve sütü iyice pürüzsüzleşene kadar yoğurun. Fıstıkları, doğranmış fesleğeni ve damak tadınıza göre karabiberi ilave edin. Kalıbınızın tamamını folyo ile kaplayın ve zeminine fesleğen yapraklarını serpiştirin. Peynir karışımını yaprakların üzerine dökün ve bastırarak yerleştirin. Üzerini folyo ile kaplayıp bir ağırlık koyun ve dolapta 10-12 saat bekletin. Servis yaparken biberli zeytinyağı, tere ve roka gibi ot çeşitleriyle sunun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.