09-05-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kayısı Sirkeli Terbiyeli Tavuk Bonfile Tarifi
Malzemeler
- 60 ml (4 çorba kaşığı) kayısı sirkesi
2 çorba kaşığı misket limon suyu (ya da normal limon suyu)
2 diş sarmısak
2 çorba kaşığı kekik (varsa taze)
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı pulbiber
100 ml (yarım su bardağı) sızma zeytinyağı
(miktarı azaltabilirsiniz)
4 adet kemiksiz tavuk göğüs bonfile l Tuz, karabiber
1 tatlı kaşığı dijon hardal
Kayısı Sirkeli Terbiyeli Tavuk Bonfile Yapılışı
Sirke, limon suyu, sarmısak, 1 çorba kaşığı kekik, pulbiber, karabiber, hardal, tuz, şeker ve zeytinyağını bir kasede karıştırın Tavukları karışıma koyun Kapağı kapatarak iki saat marine edin Fırını 180 derecede ısıtın Tavukları yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin Ve üstleri kızarana kadar pişirip, hazırladığınız kayısı sirkeli sosla servis yapalım
|
|
|