ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kayısı Sirkeli Terbiyeli Tavuk Bonfile Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=709065)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 01:52 AM

Kayısı Sirkeli Terbiyeli Tavuk Bonfile Tarifi
 


Malzemeler
  • 60 ml (4 çorba kaşığı) kayısı sirkesi
    2 çorba kaşığı misket limon suyu (ya da normal limon suyu)
    2 diş sarmısak
    2 çorba kaşığı kekik (varsa taze)
    1 tatlı kaşığı tozşeker
    1 tatlı kaşığı pulbiber
    100 ml (yarım su bardağı) sızma zeytinyağı
    (miktarı azaltabilirsiniz)
    4 adet kemiksiz tavuk göğüs bonfile l Tuz, karabiber
    1 tatlı kaşığı dijon hardal

Kayısı Sirkeli Terbiyeli Tavuk Bonfile Yapılışı

Sirke, limon suyu, sarmısak, 1 çorba kaşığı kekik, pulbiber, karabiber, hardal, tuz, şeker ve zeytinyağını bir kasede karıştırın. Tavukları karışıma koyun. Kapağı kapatarak iki saat marine edin. Fırını 180 derecede ısıtın.Tavukları yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. Ve üstleri kızarana kadar pişirip, hazırladığınız kayısı sirkeli sosla servis yapalım.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.