Firin Makarna [Resimli Anlatım] |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Firin Makarna [Resimli Anlatım]![]() MALZEMELER ; 500 gr ( 1 paket ) fırın makarna1,5 litre kaynar su 1 adet et bulyon 1 tatlı kaşığı tuz 500 gr yoğurt 2 adet yumurta ½ çay bardağı sıvı yağ 1,5 tatlı kaşığı tuz 100 gr tereyağ ( küp küp kesilmiş )200 gr rendelenmiş kaşar peyniri ![]() 1,5 litre kaynar suyumuzun içine , 1 adet et bulyon ve 1 tatlı kaşığı tuzumuzu ilave ederek , bulyon eriyene kadar kaynatıyoruz ![]() ![]() Amansızca fokurdayan suyumuzun içine , makarnalarımızı kırmadan tencereye dik şekilde koyuyoruz Makarnalarımız yumuşadıkça , kendini tencerenin içine doğru kaynayan suya teslim edecektir Makarnalarımızı suyunu çekene kadar haşlıyoruz Buradaki püf nokta ; makarnanın suyunu tamamen çekmesi ![]() Sıra geldi harcımıza ; 500 gr yoğurt ile 2 adet yumurtamızı çırpıyoruz ![]() Üzerine ½ çay bardağı sıvıyağ ve 1,5 tatlı kaşığı tuz ilave ederek karıştırıyoruz ![]() Borcama aktardığımız makarnalarımızın üzerine harcımızı döküp , makarnaları üstten hafif eşeleyerek , harcın yayılmasını sağlıyoruz ![]() Küp küp doğradığımız tereyağımızı makarnaların üzerine dağıtıyoruz ![]() ![]() Rendelenmiş kaşar peynirimizi de serperek , 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz ![]() ![]() |
|
|
|