![]() |
Firin Makarna [Resimli Anlatım]
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg MALZEMELER ; 500 gr. ( 1 paket ) fırın makarna 1,5 litre kaynar su 1 adet et bulyon 1 tatlı kaşığı tuz 500 gr yoğurt 2 adet yumurta ½ çay bardağı sıvı yağ 1,5 tatlı kaşığı tuz 100 gr.tereyağ ( küp küp kesilmiş ) 200 gr rendelenmiş kaşar peyniri http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg 1,5 litre kaynar suyumuzun içine , 1 adet et bulyon ve 1 tatlı kaşığı tuzumuzu ilave ederek , bulyon eriyene kadar kaynatıyoruz. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Amansızca fokurdayan suyumuzun içine , makarnalarımızı kırmadan tencereye dik şekilde koyuyoruz. Makarnalarımız yumuşadıkça , kendini tencerenin içine doğru kaynayan suya teslim edecektir. Makarnalarımızı suyunu çekene kadar haşlıyoruz.Buradaki püf nokta ; makarnanın suyunu tamamen çekmesi. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Sıra geldi harcımıza ; 500 gr yoğurt ile 2 adet yumurtamızı çırpıyoruz. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Üzerine ½ çay bardağı sıvıyağ ve 1,5 tatlı kaşığı tuz ilave ederek karıştırıyoruz. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Borcama aktardığımız makarnalarımızın üzerine harcımızı döküp , makarnaları üstten hafif eşeleyerek , harcın yayılmasını sağlıyoruz. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Küp küp doğradığımız tereyağımızı makarnaların üzerine dağıtıyoruz. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Rendelenmiş kaşar peynirimizi de serperek , 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.