ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Firin Makarna [Resimli Anlatım] (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=709024)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 01:58 AM

Firin Makarna [Resimli Anlatım]
 


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

MALZEMELER ;

500 gr. ( 1 paket ) fırın makarna
1,5 litre kaynar su
1 adet et bulyon
1 tatlı kaşığı tuz
500 gr yoğurt
2 adet yumurta
½ çay bardağı sıvı yağ
1,5 tatlı kaşığı tuz
100 gr.tereyağ ( küp küp kesilmiş )
200 gr rendelenmiş kaşar peyniri

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

1,5 litre kaynar suyumuzun içine , 1 adet et bulyon ve 1 tatlı kaşığı tuzumuzu ilave ederek , bulyon eriyene kadar kaynatıyoruz.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Amansızca fokurdayan suyumuzun içine , makarnalarımızı kırmadan tencereye dik şekilde koyuyoruz.
Makarnalarımız yumuşadıkça , kendini tencerenin içine doğru kaynayan suya teslim edecektir.
Makarnalarımızı suyunu çekene kadar haşlıyoruz.Buradaki püf nokta ; makarnanın suyunu tamamen çekmesi.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Sıra geldi harcımıza ;

500 gr yoğurt ile 2 adet yumurtamızı çırpıyoruz.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Üzerine ½ çay bardağı sıvıyağ ve 1,5 tatlı kaşığı tuz ilave ederek karıştırıyoruz.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Borcama aktardığımız makarnalarımızın üzerine harcımızı döküp , makarnaları üstten hafif eşeleyerek , harcın yayılmasını sağlıyoruz.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Küp küp doğradığımız tereyağımızı makarnaların üzerine dağıtıyoruz.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Rendelenmiş kaşar peynirimizi de serperek , 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.