Arnavut Usulü Kaymak |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Arnavut Usulü KaymakMALZEMELER Yarım su bardağı sızma zeytinyağı 2 su bardağı mısır unu (fırınlanmış, iri taneli olanı tercih edilir) 1 su bardağı rende kaşar 4 su bardağı kaymaklı süt HAZIRLANIŞI Öncelikle derin bir bakır tavaya zeytinyağını koyalım ve ateşe oturtalım Hemen mısır unu ilave edip, büyük bir kaşıkla 2-3 dakika kadar sürekli karıştırarak kavuralım Sütü ilave ederken de sürekli karıştırmaya devam edelim Yaklaşık 8-10 dakika daha pişirip, kaşar peynirini ekleyelim ve 2-3 dakika yine karıştırıp, altını söndürelim ve sıcak olarak servise sunalım ![]() |
|
|
|