ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Arnavut Usulü Kaymak (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=708979)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:06 AM

Arnavut Usulü Kaymak
 

MALZEMELER

Yarım su bardağı sızma zeytinyağı

2 su bardağı mısır unu (fırınlanmış, iri taneli olanı tercih edilir)

1 su bardağı rende kaşar

4 su bardağı kaymaklı süt

HAZIRLANIŞI

Öncelikle derin bir bakır tavaya zeytinyağını koyalım ve ateşe oturtalım.

Hemen mısır unu ilave edip, büyük bir kaşıkla 2-3 dakika kadar sürekli karıştırarak kavuralım.

Sütü ilave ederken de sürekli karıştırmaya devam edelim.

Yaklaşık 8-10 dakika daha pişirip, kaşar peynirini ekleyelim ve 2-3 dakika yine karıştırıp, altını söndürelim ve sıcak olarak servise sunalım.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.