Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bademli, reçelli, tart

Reçelli Bademli Tart

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Reçelli Bademli Tart



Reçelli Bademli Tart

Yarım paket tereyağı
1 adet
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
1,5 su bardağı un
Üzeri için:
3 çorba kaşığı kırmızı renkli reçel
Yarım su bardağı iç kabuğu soyulmuş

Yumuşak margarin, ve şeker parmak uçlarıyla karıştırılır Sonra vaniya, un ve kabartma tozu eklenir, yoğrulur Hamur strece sarılır, buzdolabında 1 saat bekletilir Sonra tart kalıbından biraz büyük çapta açılır Yağlamış tart kalıbına kenarlarını da kapsayacak şekilde yerleştirilir Üzerine yağlı kağıt bırakılır ve , kuru gibi ağırlık konur Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pembe renkte pişirilir Fırından çıkınca hemen kağıt alınır ve reçel yayılır Üzerine ler dizilir Tam olarak soğuyunca servise sunulabilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.