![]() |
Reçelli Bademli Tart
Reçelli Bademli Tart
Yarım paket tereyağı 1 adet Yarım su bardağı pudra şekeri 1 paket vanilya 1 çay kaşığı kabartma tozu 1,5 su bardağı un Üzeri için: 3 çorba kaşığı kırmızı renkli reçel Yarım su bardağı iç kabuğu soyulmuş Yumuşak margarin, ve şeker parmak uçlarıyla karıştırılır. Sonra vaniya, un ve kabartma tozu eklenir, yoğrulur. Hamur strece sarılır, buzdolabında 1 saat bekletilir. Sonra tart kalıbından biraz büyük çapta açılır. Yağlamış tart kalıbına kenarlarını da kapsayacak şekilde yerleştirilir. Üzerine yağlı kağıt bırakılır ve , kuru gibi ağırlık konur. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pembe renkte pişirilir. Fırından çıkınca hemen kağıt alınır ve reçel yayılır. Üzerine ler dizilir. Tam olarak soğuyunca servise sunulabilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.