Buharda Yer Elması Ve Somon: (İspanak Sosu İle) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Buharda Yer Elması Ve Somon: (İspanak Sosu İle)Buharda yer elması ve somon: (Ispanak sosu ile) Malzemeler: - 1 somon dilimi - 3 adet yer elması - ½ kg ıspanak - 1 adet soğan - Tuz - Karabiber - Limon - Sarımsak - Maydonoz - ½ Çay bardağı az yağlı süt ya da krema Hazırlanışı: 1 Somon dilimi, tuz, karabiber,sarımsak,ince kıyılmış maydonozla hazırlanan terbiyede en az 2 saat bekletilir Arzuya gore bu terbiyeye 1 tatlı kaşığı zeytinyağı da ekleyebilirsiniz 2 Daha sonra bir tavada yalnızca 3 (1,5’a dakika/ 1 yüzü) dakika somonun iki yüzü de pişirilir 3 Disk biçiminde doğranan yer elmaları ile beraber buharlı pişiriciye alınır 10 dakika pişirilir 4 Bu esnada, bir tavada, 1 çay kaşığı mısır özü ile öldürülen ince kıyım soğanlara yıkanmış ve doğranmış ıspanak ilave edilir 5 Blender’da tuz, karabiber, pişmiş ıspanak ve süt ya da krema tanecikler kayboluncaya kadar çekilir![]() 6 Bir tabağa alınan balık ve yer elmasının üzerine bu sos gezdirilir
|
|
|
|