ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Buharda Yer Elması Ve Somon: (İspanak Sosu İle) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=708712)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:30 AM

Buharda Yer Elması Ve Somon: (İspanak Sosu İle)
 
Buharda yer elması ve somon: (Ispanak sosu ile)

Malzemeler:

- 1 somon dilimi

- 3 adet yer elması

- ½ kg ıspanak

- 1 adet soğan

- Tuz

- Karabiber

- Limon

- Sarımsak

- Maydonoz

- ½ Çay bardağı az yağlı süt ya da krema

Hazırlanışı:

1.Somon dilimi, tuz, karabiber,sarımsak,ince kıyılmış maydonozla hazırlanan terbiyede en az 2 saat bekletilir. Arzuya gore bu terbiyeye 1 tatlı kaşığı zeytinyağı da ekleyebilirsiniz.
2.Daha sonra bir tavada yalnızca 3 (1,5’a dakika/ 1 yüzü) dakika somonun iki yüzü de pişirilir.
3.Disk biçiminde doğranan yer elmaları ile beraber buharlı pişiriciye alınır. 10 dakika pişirilir.
4.Bu esnada, bir tavada, 1 çay kaşığı mısır özü ile öldürülen ince kıyım soğanlara yıkanmış ve doğranmış ıspanak ilave edilir.
5.Blender’da tuz, karabiber, pişmiş ıspanak ve süt ya da krema tanecikler kayboluncaya kadar çekilir.
6.Bir tabağa alınan balık ve yer elmasının üzerine bu sos gezdirilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.