Karalâhana Diblesi |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Karalâhana DiblesiMalzemeler 1 bağ karalâhana 1,5 su bardağı pirinç 1?2 adet patates 1 adet havuç 1 yemek kaşığı tereyağ 1 yemek kaşığı sıvı yağ 3 adet kuru soğan 1 tatlı kaşığı karabiber 2 tatlı kaşığı tuz Yapılışı: Yıkanmış karalâhanalar ince ince kıyılır Tencereye bir kat karalâhana konur, üzerine yıkanıp süzülmüş pirinç eklenir Patates, havuç küp şeklinde doğranıp üzerine eklenir Kuru soğanlar doğranır Üstüne kalan karalâhanalar eklenir Tuzu eklenip 2 su bardağı su eklenip, Pişirilir Pişmeye yüz tutunca üzerine yağı ve baharatı eklenir ve karıştırılarak demlenmeye bırakılır Not: Pirinç yerine bulgur da kullanılabilir |
|