![]() |
Karalâhana Diblesi
Malzemeler.
1 bağ karalâhana 1,5 su bardağı pirinç 1?2 adet patates 1 adet havuç 1 yemek kaşığı tereyağ 1 yemek kaşığı sıvı yağ 3 adet kuru soğan 1 tatlı kaşığı karabiber 2 tatlı kaşığı tuz Yapılışı: Yıkanmış karalâhanalar ince ince kıyılır. Tencereye bir kat karalâhana konur, üzerine yıkanıp süzülmüş pirinç eklenir. Patates, havuç küp şeklinde doğranıp üzerine eklenir. Kuru soğanlar doğranır. Üstüne kalan karalâhanalar eklenir. Tuzu eklenip 2 su bardağı su eklenip, Pişirilir. Pişmeye yüz tutunca üzerine yağı ve baharatı eklenir ve karıştırılarak demlenmeye bırakılır. Not: Pirinç yerine bulgur da kullanılabilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.