Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
eti, haşlama, sığır

Sığır Eti Haşlama

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sığır Eti Haşlama



Malzemeler
  • 2 tane kesme şeker
  • 1 kg kemiksiz sığır eti
  • 250 gr havuç
  • 250 gr şalgam
  • 250 gr soğan
  • 250 gr kereviz
  • 3 baş soğan
  • 2 kaşık yağ
  • 2-3 tane karanfil
  • Tuz

Yapılışı

Bir tencereye ağzına kadar su doldurup 4 parçaya böldürdüğünüz ve yıkadığınız eti koyunuz Harlı ateşte kaynatınız, köpüklerini alınız Ateşi hafifletiniz, yukarıda yazdığımız bütün sebzeleri yıkayınız Doğrayarak kaynamakta olan tencereye atınız Soğan, karanfil, şeker ve tuzu ilave ediniz İyice pişene kadar kaynamaya bırakınız Ardından servis tabağına alınız Suyunu süzgeçten geçirip etin üstüne dökünüz Et suyunda pişmiş olan sebzeleri püre haline getirip az kızdırılmış yağ ile karıştırıp tabağın yanına koyunuz Afiyet olsun!

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.