Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bezelye, etli

Etli Bezelye 2

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Bezelye 2



Malzemeler
  • 1 kilo iç bezelye
  • 2 adet soğan
  • 250 gram parça kuzu eti
  • 2 çorba kaşığı yağ
  • 3 bardak su
  • 1 demet dereotu
  • 1 kahve kaşığı toz şeker
  • tuz

Yapılışı

Bir tencere içine doğranmış soğan, 2 çorba kaşığı yağ, et, kıyılmış yarım demet dereotu ve tuz koyarak ateşe oturtulup kapağını kapatınız Soğanlar sararıncaya kadar ara sıra karıştırmak suretiyle pişiriniz Daha sonra kızaran et üzerine 3 bardak su, bir kahve kaşığı şeker, yağ ve bezelye ile bir miktar tuz ilave ederek tencerenin kapağını kapayınız Bezelyeler yumuşayıncaya kadar orta ateşte bir saat pişiriniz Servis yaparken kalan yarım demet dereotunu kıyıp üzerine serpiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.