Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
havuç, kalyesi

Havuç Kalyesi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Havuç Kalyesi



Malzemeler
  • 500 gr koyun budu et
  • Damla sakızı
  • 1 demet havuç
  • Zencefil
  • 4 çorba kaşığı nebati yağ
  • 250 gr koyun kıyması
  • Tuz, kuru nane, yeşil nane
  • 3 çorba kaşığı nar ekşisi
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 küçük salkım üzüm
  • 2 kahve kaşığı dövülmüş kişniş
  • 3 çorba kaşığı öğütülmüş ceviz
  • 15 kahve kaşığı tarçın
  • 1 tutam ceviz içi
  • Kara biber
  • Gülsuyu

Yapılışı

Küçük kuşbaşı kesilmiş eti yağda çevirin Çok az su ve 2 bütün kuru soğanı ekleyin Pişmeye bırakın Bu arada, üzümü soyup çekirdeklerini giderin Nar ekşisi ile birlikte mikserden geçirin

Kıymaya 1 kahve kaşığı öğütülmüş kişniş, ½ kahve kaşığı tarçın, kara biber, biraz sakız ve zencefil ekleyip fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın Etlerin pişmesine yakın soğanları tencereden çıkarın Halka doğranmış havuçları, köfteleri ve mikserden geçirilmiş nar ekşisi ile üzüm suyunu katın Birer kahve kaşığı öğütülmüş kişniş, tarçın, kara biber, sakız, zencefil ve taze naneyi ilâve edin Tencereyi pişmeye bırakın

Piştikten sonra, ateşi söndürüp üstüne ceviz içi, dövülmüş ceviz, kuru nane ve son olarak, gülsuyu serpin ve dinlenmeye bırakın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.