![]() |
Havuç Kalyesi
Malzemeler
Yapılışı Küçük kuşbaşı kesilmiş eti yağda çevirin. Çok az su ve 2 bütün kuru soğanı ekleyin. Pişmeye bırakın. Bu arada, üzümü soyup çekirdeklerini giderin. Nar ekşisi ile birlikte mikserden geçirin. Kıymaya 1 kahve kaşığı öğütülmüş kişniş, ½ kahve kaşığı tarçın, kara biber, biraz sakız ve zencefil ekleyip fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Etlerin pişmesine yakın soğanları tencereden çıkarın. Halka doğranmış havuçları, köfteleri ve mikserden geçirilmiş nar ekşisi ile üzüm suyunu katın. Birer kahve kaşığı öğütülmüş kişniş, tarçın, kara biber, sakız, zencefil ve taze naneyi ilâve edin. Tencereyi pişmeye bırakın. Piştikten sonra, ateşi söndürüp üstüne ceviz içi, dövülmüş ceviz, kuru nane ve son olarak, gülsuyu serpin ve dinlenmeye bırakın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.