ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Havuç Kalyesi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=708606)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 01:13 AM

Havuç Kalyesi
 
Malzemeler
  • 500 gr. koyun budu et
  • Damla sakızı
  • 1 demet havuç
  • Zencefil
  • 4 çorba kaşığı nebati yağ
  • 250 gr. koyun kıyması
  • Tuz, kuru nane, yeşil nane
  • 3 çorba kaşığı nar ekşisi
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 küçük salkım üzüm
  • 2 kahve kaşığı dövülmüş kişniş
  • 3 çorba kaşığı öğütülmüş ceviz
  • 1.5 kahve kaşığı tarçın
  • 1 tutam ceviz içi
  • Kara biber
  • Gülsuyu

Yapılışı

Küçük kuşbaşı kesilmiş eti yağda çevirin. Çok az su ve 2 bütün kuru soğanı ekleyin. Pişmeye bırakın. Bu arada, üzümü soyup çekirdeklerini giderin. Nar ekşisi ile birlikte mikserden geçirin.

Kıymaya 1 kahve kaşığı öğütülmüş kişniş, ½ kahve kaşığı tarçın, kara biber, biraz sakız ve zencefil ekleyip fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Etlerin pişmesine yakın soğanları tencereden çıkarın. Halka doğranmış havuçları, köfteleri ve mikserden geçirilmiş nar ekşisi ile üzüm suyunu katın. Birer kahve kaşığı öğütülmüş kişniş, tarçın, kara biber, sakız, zencefil ve taze naneyi ilâve edin. Tencereyi pişmeye bırakın.

Piştikten sonra, ateşi söndürüp üstüne ceviz içi, dövülmüş ceviz, kuru nane ve son olarak, gülsuyu serpin ve dinlenmeye bırakın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.