![]() |
Patates Güveç |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patates GüveçPATATES GÜVEÇ ![]() 1 kg ![]() 700 gr ![]() 2 soğan 5 diş sarımsak 5 sivri biber 4 domates 1 defne yaprağı tuz,karabiber zeytinyağı HAZIRLANIŞI: Öncelikle kuzu kuşbaşı etlerimizi sıvıyağda güvecin içinde çeviriyoruz ![]() ve sarımsakları da ilave ediyoruz ![]() şeklinde doğranmış patatesleri ilave ediyoruz ![]() doğranmış biberleri ve domatesleri de ekleyin ![]() tuzunu ve karabiberini ayarlayın ![]() daha sonra da aliminyum folyo ile kapatın ![]() pişirip ısıtılmış 190 derecelik fırında en az 1 saat patatesler ve etler hamur gibi pişene kadar tutun ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|