Tiridine Tiridine Tiridine Bandım |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tiridine Tiridine Tiridine Bandımİçindekiler Miktarı Et 500 gr Yoğurt 500 gr Maydonoz 1 demet Kurutulmuş Ekmek 1 adet Tereyağı 2 ç kaşığı Defne yaprağı 2 adet Sarımsak 4 Diş Soğan 2 adet Yapılışı: Kusbasi iriliginde dogranmis eti tencereye alin Etler biraktiklari suyu çekene dek kavurun Etler suyunu çektiginde üzerini iki parmak asacak kadar sicak su ve kimyon ilave edin Etler yumusayincaya basinçli tencerede pisirin Bayat ekmegi dilimleyinFirinda hafifçe kitirlastirin 2 santimlek kareler halinde kesin Servis tabagina aktarin Haslanan etleri atesten almadan 10 dakika önce tereyagini, tuzu ve karabiberini ekleyin 10 dakika sonra atesten alin Sulari ile birlikte etleri ekmeklerin üzerine bosaltin Piyazlik dogranmis soğanlari tuz ile ovusturup acisini çikartin Etlerin üzerine sarımsakli yogurdu yayin Ardindan üzerine üzerine soğanlari koyun Maydanoz yapraklarini dograyip soğanlarin üzerine serpistirdikten sonra servis yapin![]() ismi gibi tadida güzeldir afiyet olsun |
|
|
|