ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Tiridine Tiridine Tiridine Bandım (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=708489)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 01:32 AM

Tiridine Tiridine Tiridine Bandım
 
İçindekiler Miktarı

Et 500 gr. Yoğurt 500 gr.
Maydonoz 1 demet Kurutulmuş Ekmek 1 adet
Tereyağı 2 ç.kaşığı Defne yaprağı 2 adet
Sarımsak 4 Diş Soğan 2 adet

Yapılışı: Kusbasi iriliginde dogranmis eti tencereye alin.Etler biraktiklari suyu çekene dek kavurun.
Etler suyunu çektiginde üzerini iki parmak asacak kadar sicak su ve kimyon ilave edin.Etler yumusayincaya basinçli tencerede pisirin.Bayat ekmegi dilimleyinFirinda hafifçe kitirlastirin.2 santimlek kareler halinde kesin. Servis tabagina aktarin. Haslanan etleri atesten almadan 10 dakika önce tereyagini, tuzu ve karabiberini ekleyin.
10 dakika sonra atesten alin.Sulari ile birlikte etleri ekmeklerin üzerine bosaltin.Piyazlik dogranmis soğanlari tuz ile ovusturup acisini çikartin.Etlerin üzerine sarımsakli yogurdu yayin.Ardindan üzerine üzerine soğanlari koyun. Maydanoz yapraklarini dograyip soğanlarin üzerine serpistirdikten sonra servis yapin.

ismi gibi tadida güzeldir afiyet olsun


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.