![]() |
Ekşili Köfte-İ |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ekşili Köfte-İEKŞİLİ KÖFTE-I Malzeme: 300 gr kıyma, 3 su bardağı ince bulgur, 2,5 su bardağı et suyu, 2 adet soğan, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı biber salçası, 1 su bardağı haşlanmış nohut, 3 diş sarmısak, 1 tatlı kaşığı sumak, 1 tatlı kaşığı tuz, karabiber, pul biber, kuru nane, Tarif: Bulguru ayıklanıp yıkayın ![]() ![]() ![]() Bir tencerede soğanları rendeleyip, yağda kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() EKŞİLİ KÖFTE-II Malzeme: ½ kg köftelik kıyma, 3 yemek kaşığı pirinç, 1 adet kuru soğan, 5-6 sap maydanoz, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 adet limon, 2 adet yumurta, 1 kahve fincanı un, 1,5 su bardağı su, 1 kaşık sıvıyağ, tuz, karabiber, Tarif: Kıyma, rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber bir kaba konarak hepsi birlikte yoğrulur ![]() ![]() ![]() Bir tavaya sıvıyağ konarak içine köfteler eklenir ![]() ![]() Ayrı bir tencerede 1 kaşık tereyağı içinde 1 fincan un kavrulur ![]() ![]() ![]() ![]() Ayrı bir kapta 2 yumurtanın sarısı ve bir limonun suyu çırpılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|