Sarmısak Soslu Tavuk Budu |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sarmısak Soslu Tavuk BuduSarmısak soslu tavuk budu Mangalda tavuk butlarını arkalı önlü 10 dakika pişirin Bu arada sosu için; maydanoz, taze soğan ve sarmısakları ince kıyın ve bir kaba aktarın İçine zeytinyağını ve baharatları ilave edip, karıştırın Pişmekte olan tavuk butlarını sosa bulayın Mangalda 5 dakika daha arkalı önlü pişirin Pişen tavuk butlarını servis tabağına dizin Üzerlerine maydanozlu sosu döküp servis yapın Malzemeler * 500 gr kemikli tavuk budu * Yarım demet maydanoz * 2 adet taze soğan * 7 diş sarmısak * 1 çay bardağı zeytinyağı * 1'er çay kaşığı tuz, karabiber, kırmızı pulbiber |
|