![]() |
Mantar Soslu Bonfile Hazırlama Süresi: 15 Pişirme Süresi: 45 Kişi Sayısı: 6 | |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mantar Soslu Bonfile Hazırlama Süresi: 15 Pişirme Süresi: 45 Kişi Sayısı: 6 |Mantar Soslu Bonfile Hazırlama Süresi: 15 Pişirme Süresi: 45 Kişi Sayısı: 6 Malzemesi: 6 adet dana bonfile 2 su bardağı mantar 4 adet patates 6 dal yeşil soğan 2 yemek kaşığı yeşil zeytin (kıyılmış) 1 çay kaşığı hardal 1 tatlı kaşığı nişasta 5 yemek kaşığı sıvıyağı 1 yemek kaşığı dereotu (kıyılmış) Yarım limonun suyu Karabiber Tuz Tarifi: • Mantarları yıkayıp limonlu suda bekletin ![]() • Tavaya 1 yemek kaşığı sıvıyağı koyup, etleri iki taraflı çevirerek kızartın ![]() • Etleri kenara alın ![]() • Tavanın içine tekrar yağ ilave edin ![]() • Suda bekleyen kıyılmış mantarları tavaya atıp, tuz, karabiber ilave edip, mantarlar suyunu bırakıp çekene kadar soteleyin ![]() • İri iri doğradığınız yeşil soğanları ilave edip, kavurun ![]() • Kıyılmış dereotu, doğranmış yeşil zeytin ve hardal koyup iyice karıştırın ![]() • Nişastayı un serper gibi mantarların üzerine serpiştirin ![]() • Üstüne 3 bardak sıcak su koyun, kaynatıp süzün ![]() • Kaynayınca biftekleri ilave edin ![]() • Kısık ateşte 45 dakika pişirip servis tabağına biftekleri alın ![]() • Patatesleri soyun, kibrit çöpü şeklinde doğrayıp kızgın yağda kızartın ![]() • Kağıt havlu üstünde fazla yağını alın ![]() • Mantarlı sosu etin üstüne kaşıkla yerleştirip kenarlarına patates kızartması ile servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|